Acer laptop sorunları ve çözümleri

Acer Laptop Sorunları ve Çözümleri

Laptoplar üzerinde zaman zaman sistem nedeni ile ya da kullanıcı hatası, çevre etkenleri gibi nedenlerle arıza/hata/sorunlar görülebilmektedir. Acer laptop sahipleri için Acer laptop sorunları ve çözümleri konusunda ayrıntılı rehber hazırlanmıştır.

  • Acer Laptop Adaptör Sorunu

Sıklıkla karşılaşılan bir problem elektrik sorunlarından kaynaklı olarak açılmaması olmaktadır. Genellikle nedeni adaptör arızası olmaktadır. Adaptör arızası voltajın bilgisayara iletilmesinde aksaklık görülmektedir. Bu aksaklık nedeniyle laptop açılmamaktadır. Laptop açılmaması durumunda ilk başta adaptörlerin kontrolü gerekmektedir.

Çözüm: adaptör üzerinde bulunan LED ışığın yanıyor olması gerekmektedir. Notebook’a bağlatıldığı zamanda notebook batarya göstergesinin ışığının yanması da gerekmektedir. Bu ışıklar adatörün çalışıp çalışmadığı hakkında bilgi verecektir. Müdahale için teknik servise başvurmak gerekir.

  • Acer Adaptör Girişi Soketinde Arıza

Adaptör dışında veya laptop’un giriş kısmında soketlerde kırılma/deforme olma gibi sorunlar olabilmektedir. Sokette temassızlık görülme ihtimali de vardır. Farklı yönlere soketteki kablonun hareket ettirilmesi ile temassızlık durumu olup olmadığı anlaşılmaktadır.

Çözüm: temassızlık durumunda yetkili servise başvurulması gerekmektedir. Kırılma/kopma vb. Durumlarda ise yenisi ile değiştirmek (eğer tamir olanağı yoksa) işe yarayacaktır.

  • Acer Anakartta Arıza

Acer laptop sorunları ve çözümleri konusunda sıklıkla rastlanılan sorunlardan birisi anakart arızasıdır. Voltaj iletiminde ya da dağıtımında rol alan yapılarda hasar oluşması buna neden olabilmektedir.

Çözüm: anakartın onarımı ya da değişimi tavsiye edilmektedir.

  • Acer Pil Arızaları

Pek çok laptop modelinde pil arızası laptop’un açılmamasına neden olmaktadır. Pilde statik elektrik birikimi olabilmektedir. Bunun yanı sıra elektronik devrede arıza olması da voltajı etkilediği için bilgisayar açılmayacaktır.

Çözüm: notebook pili kasa içerisinden çıkartılabiliyor ise adaptör bağlantısı yapılarak deneme yapılabilir. Gömülü tasarımda pil mevcut ise bunu deneme olasılığı yoktur. Teknik servis desteği önerilir.

Acer laptop sorunları ve çözümleri
Acer laptop sorunları ve çözümleri

Diğer Acer Laptop Sorunları ve Çözümleri

  • Acer Ekran Arızaları

Ekran her bilgisayarda en hassas olan ekipmandır. Ekran arızalarının pek çok farklı nedeni olabilmektedir. Dışardan sert darbe alınması, aşırı ısınma sorunu, sıvı ile temas edilmesi gibi nedenlerle ekran arızaları oluşabilmektedir.

Ekran kapanması da farklı bir arıza çeşitidir. Aşırı ısınma durumu kapanmaya neden olabilmektedir. Aşırı ısınma sonrasında fanlarda aksaklık oluşabilmektedir. Fanlar çalışmadığı zaman Pc kendisini soğutamamaktadır. Uzun süreli dinlendirmeler ile Pc kullanımına devam edilmesi önerilmektedir.

Pc üzerine takılı olan parçalardan kaynaklı olarak da ekran kapanmaları meydana gelebilmektedir. Parçaların düzgün çalışmaması arızaya sebep olmaktadır. USB bellek, ses kartı gibi parçaların çıkartılması ve tekrar takılması gibi basit yöntemler işe yarayabilmektedir. Diğer yandan BIOS ekranından güncellemelerini takip etmeniz önerilmektedir. Güncellemeler sonrasında da sorun devam ederse format atılması önerilir.

Çözüm: Acer laptop sorunları ve çözümleri adımında öncelikle sorun kaynağı belirlenmelidir. Sorunun donanım kaynaklı mı yoksa aksesuar ya da teknik arıza kaynaklı mı olduğu belirlendikten sonra gerekli onarım/değişim faaliyetleri yapılmaktadır. Sıvı temaslarında ilk olarak pc’nin ters çevrilmesi gerekmektedir. Sonrasında Acer laptop sorunları ve çözümleri için teknik servise başvurabilirsiniz.

  • Ekrana görüntünün ulaşmaması

Bu durumda öncelikle ekran ile kasanın arasındaki bağlantı kablosunun kontrolü gerekebilmektedir. Kablonun zamanla ya da kullanıcı hatası nedeniyle yıpranması görüntü iletimini engellemektedir. Panel ya da ekran kartında da sorun olabilmektedir.

Çözüm: Acer laptop sorunları ve çözümleri için teknik servisten yardım almak gerekmektedir. Arıza tespiti sonrasında gerekli ekipman ya da parça değişimi yapılabilmektedir. Ekrana görüntü gelmeme nedeni birden çok problemin bir arada olması ile de ortaya çıkabilmektedir. Ekrana görüntünün neden ulaşmadığının kesin yanıtı teknik servis muayenesi ile alınabilmektedir.

  • Kasa Kırılması, Ekranın Kasadan Ayrılması

Laptoplarda çözüm aranılan en yaygın sorunlardan birisi kırıklar olmaktadır. Kasa ile ekran arasında yer alan menteşeler bağlantı noktalarıdır. Menteşede kırılma olması, ekran ya da kasada çatlakların oluşması ile pek çok kişi sorun çözümü aramaktadır. Bu konuda menteşenin tamir edilmesi, tamir edilemeyecekse değiştirilmesi gerekmektedir. Problem kurtarma olamayacak düzeyde ise değişim önerilmektedir.

  • Klavye Tuşu Kırılması/Tuş Basmaması Sorunu

Acer laptop sorunları ve çözümleri konusunda arıza tespiti önceliklidir. Tuşlarının çıkması ya da kırılması halinde tekrar tuşların takılması mümkün olabilmektedir. Ancak klavye tamiri mümkün değilse klavye değişimi konusunda teknik ekip tarafından yönlendirme yapılmaktadır. Her bir arıza çözümünde öncelikle parçaların orijinal kalarak onarılması tercih edilmektedir. Ancak kurtarılamayacak parçalar da soruna neden olabilmektedir. Mecbur kalınan durumlarda notebook teknik özelliklerine uygun bir yedek parça ile değişim yapılması gerekmektedir.

  • Acer Laptop Ekranında Çatlak Sorunu

Laptoplarda ekran ekipmanı diğer tüm parçalardan daha hassas olan bir yerdir. Kasa gibi diğer yerlere oranla dış etkilerden zarar görme olasılıkları daha yüksektir. Dayanıklılıkğı daha düşük olarak tanımlanabilmektedir. Dışardan darbe gelmesi, çarpma, sert harekete maruz kalma gibi nedenlerle ekranlarda çatlak/kırık oluşabilmektedir. Ekranların bu durumda değiştirilmesi gerekmektedir. Saatler içerisinde ekran değişimi tamamlanmaktadır. Bu noktada değiştirilen ekran ile aynı çözünürlük özelliklerine sahip olan bir yeni ekranın kullanımı şarttır. Doğru teknik uygulama ile takılmadıkları ve yetersiz oldukları taktirde kısa süre içerisinde arıza yapmaktadırlar.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Open chat
Bize WhatsApp'ten ulaşın!