Ps5 Açılmama Sorunları

Ps5 Açılmama Sorunları 

Playstation 5 oyun konsolu piyasadaki en popüler oyun konsolları arasındadır. Playstation 5 ürününün son teknolojik özellikleri oyun oynamayı daha keyifli bir hale getirir. Playstation 5 son derece işlevsel bir oyun konsoludur. Ps5 açılmama sorunları kullanıcıları için yaşanabilecek hatalar arasındadır.

Playstation 5 oyun konsolu oldukça uzun ömürlü bir cihazdır. Playstation 5 cihazında yanlış kullanım, teknik sorunlar ve de dış etkenler sebebiyle açılmama ve benzeri hatalar görülebilir. Playstation 5’in son teknoloji olması oyun oynarken hata yaşanmayacağı anlamına gelmez. Playstation 5 zaman zaman açılamama ve farklı problemleri verir. Oyun oynarken PS5’in açılmaması oldukça rahatsız edici bir sorundur. Teknik servise gönderilmeden önce birkaç basit yöntemle cihazların çalıştırılabilmesi mümkündür. Sorun ciddiyse teknik servise ulaşılmalıdır. Playstation 5 ürününün açılmama sorununda kullanıcılarının uygulayabileceği yöntemler bulunur. Uygulanan yöntemler genel olarak cihazların açılmasına yardımcı olur. Playstation 5 ürün açılmadığında oyun keyfi yarıda kesilir. Peki Playstation 5 oyun konsolu açılmadığında ne yapılması gerekir? PS5 açılmadığında yapılması gerekenleri sizler için derledik.

Playstation 5’in Açılması İçin Yapılması Gerekenler

Playstation 5 ürünü açılmama problemi ile karşılaşıldığında oyuncuların oyun keyfi yarıda kesilip can sıkıcı durumlar oluşabilir. Playstation 5 ürünü pek çok farklı sebepten açıklamayabilir. Ürün açılmadığında bazı yöntemler sırasıyla denenmelidir. 

Playstation 5 ürününü ilk kez kullanan kullanıcıların ürününün açılamaması genel olarak düzgün şekilde takılmaması ve güç düğmesine basılmamasından kaynaklanır. Playstation 5 ürünü daha önceden çok iyi şekilde çalışıp kullanımı anında ilk kez açılmamaya başlarsa bunun donanım problemi veya bileşenlerine bağlı bir sorun olduğu tahmin edilir. 

Playstation 5 cihazınızı oyun oynamak için açmaya çalıştırdınız fakat açılmadı bu rahatsız edici bir durumdur. Playstation 5’in genel olarak açılmaması güç kablosundaki hasara, kutunun içerisine dışarıdan toz veya kir girmesine, yazılımsal sorunlara, donanım hatalarına veya konsolun hasar görmesine bağlı olabilir. Ps5 açılmama sorunları yaşanıyorsa ilk olarak cihazın yeniden başlatılması tavsiye edilir. Playstation konsolunun güç düğmesine ortalama 2 dakika boyunca basılı tutularak yeniden başlatılabilir. Genel olarak PS5 ürününün yeniden başlatılması illa cihazın arızası düzelir.

Playstation beş açılamama sorununda bir diğer çözüm de güç kaynağını konsoldan çıkarmaktır. Konsolun fişi çekilip ardından güç kablosu prizden çıkarılır, 1 dakikalık süre içerisinde bekletilerek güç kablosu tekrar prize bağlanıp cihaz çalıştırılır. Bu durumda en çok yaşanan sorun güç kablosunun hasar görmüş olma ihtimalidir. Hasar gören güç kabloları değiştirip yenisini alması gerekir.

PS5 halen açılmıyorsa oyun diski yerleştirme yöntemi denenebilir. Oyun diskinin konsola yerleştirilip sonrasında otomatik olarak içeri çekilip çekilmediğini kontrol edilir. Eğer oyun diski otomatik olarak içeri çekilirse Playstation 5 otomatik olarak açılır.

Playstation 5 başta olmak üzere tüm teknolojik cihazların kabloları doğru şekilde konumlandırılmadığı zaman içerisinde temassızlık, bozma veya kırılma olabilir. Bu durumda cihazların sağlıklı bir şekilde çalışamamasına sebebiyet verir. Eskiyen veya kırılmış bir kablo Playstation 5’in açılmamasına sebep olabilir. Kablo durumu ve prizin çalışıp çalışmaması kontrol edilmelidir. Playstation beş güvenli modda başlatılarak açılamama sorununa çözüm sağlanabilir.

Bu çözüm yöntemleri işe yaramazsa Playstation 5’in yazılımının son sürü USB ile manuel olarak yüklenmelidir.

Ps5 Açılmama Sorunları
Ps5 Açılmama Sorunları

Playstation 5 Neden Çalışmaz?

Ps5 açılmama sorunları çok farklı sebeplerden kaynaklanabilir. Bunda dış etkenlerin önemi de büyüktür. Elektrik prizinin çalışamaması durumunda bağlantılı olarak Playstation 5 cihazda çalışmaz. Prizin çalıştığından emin olunan bir prize güç kablosu takılmalıdır. Playstation 5 oyun konsolu çalışan bir televizyon ekranını algılamıyorsa bunun sebebi bozulan HDMI kablosu olabilir. Eğer televizyon çalışıyorsa farklı bir HDMI kablosu ile Playstation 5 cihazının bağlantısı kontrol edilmelidir. 

PS5 Açılmama Sorunu

Aşırı ısınma sorunu da diğer bir etkendir. Playstation beş konsollarının uygun şekilde havalandırılmasının sağlanması önemlidir. Yetersiz şekilde havalandırılan konsollar aşırı seviyede ısınıp birdenbire kapanmaya hatta cihazın açılmamasına dahi sebep olabilir. Konsolların üzerinde yanında veya altında nesne bulundurulmamalı ve iyi bir şekilde hava almalıdır. Özellikle de havalandırma deliklerinin toz olmadığına ve hava akışının yapıldığına emin olunmalıdır. Bazı durumlarda da konsolun fanını temizlemek veya değiştirmek gerekebilir.

Bazı yazılım ve donanımsal durumlarda da Playstation 5 sistem yazılımlarında bulunan hatalar konsolların açıklamama sorununa sebep olabilir. Yazılımsal ve donanımsal sorunların giderilmesi genel olarak evde çözülebilecek durumlar değildir. Bu sorunları çözmek için yeniden başlatma ve yazılım güncelleme gibi yöntemler denendikten sonra Playstation 5 teknik servisi ile görüşülmelidir.

Hiçbir yöntem işe yaramadıysa Playstation 5 ürünü sıfırlanmalıdır. Playstation 5 ürününü sıfırlamak ürünün fabrika ayarlarına dönmesine ve tüm verilerin silinmesine sebep olur. Eğer tüm yöntemler deneme başarısız olursa sıfırlama yöntemi denebilir. Playstation 5 ürünün sıfırlanması ikinci bir bip uyarısı duyulana kadar 7 saniye boyunca güç düğmesine basılı sonrasında bırakılması ardından Playstation 5 cihazının USB’ye bağlama ve P5 düğmesine basma ardından PS5’i sıfırla seçeneğini seçerek tamamlanır. Ps5 açılmama sorunları bu şekilde çözülebilir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Open chat
Bize WhatsApp'ten ulaşın!