Dokunmatiği Bozuk Olan Telefon Nasıl Onarılır?

Gelişen teknolojinin yanında dokunmatiği bozuk olan telefon nasıl onarılır şeklinde birçok soru sorulmaktadır. Dokunmatik ekranlı bir telefon oldukça karmaşık bir yapıya sahiptir. Bu oldukça profesyonel olarak yapılması gereken bir iştir. Bu açıdan da uzman olan kişiler tarafından tamirinin yapılması gerekmektedir. Dokunmatik telefon ekranları genel olarak oldukça farklı bir mekanizmaya sahiptir. En ufak bir hata ya da çizilme gibi bir olayda hemen daha çok şekilde bozulabilme imkânı bulunmaktadır. Kullanan kişi çoğunluğu fazla olduğu için oldukça fazla kişi bozulduğunu söylemektedir. Dokunmatiği bozulan telefonlar nasıl yapılır diye birçok kişi sormaktadır.

Öncelikle evde kendimiz bunu deneyerek düzeltmeye çalışırsak eğer daha çok bozulma ihtimali olacaktır. Bu açıdan kendimiz değil de öncelikle bir telefoncuya götürmemiz gerekmektedir. Götürdüğümüz telefoncu uzman kişilerden oluşuyor ise direkt olarak bize sorunun neden kaynaklandığı söyleyecek ve ona göre tamiratını gerçekleştirecektir. Uzman olmayan kişiler tarafından yapılan telefonlar anında daha kötü şekilde bozulmaya başlarlar.

Bu yüzden mutlaka uzman kişiler tarafından tamiratının yapılması gerekmektedir. Eğer telefonunuzun ekranı kırık ve dokunmatiği çalışıyor ise aksatmadan ekranını yaptırmanız gerekmektedir. Bunun sebebi öyle kullanmaya devam ettiğiniz takdirde içerisindeki dokunmatik kartına zarar verecek ve artık algılamamasına neden olacak olmanızdır. Bu yüzden kesinlikle dokunmadan direkt olarak telefoncuya götürerek yaptırmanız gerekmektedir. Bunun yanında telefonun dokunmatik ekranının bozulmasından kaynaklı olarak birçok neden bulunabilir. Bu nedenlerin hepsi araştırılmalı ve tamire vereceğiniz telefoncuya hepsi anlatılmalıdır.

Dokunmatik Ekran Neden Bozulur?

Genel sorulardan biri olan dokunmatik ekran neden bozulur sorusuna bakalım. Dokunmatik ekranlı telefonun dokunmatik kısmının bozulmasının birkaç sebebi vardır. Bunlar;

  • Sıvı ile temas eden dokunmatik telefon yavaş yavaş donmaya ve dokunmatiği bozulmaya başlar.
  • Dokunmatik ekranın ısınmaya başlaması,
  • Fazla uygulama yüklemek,

Öncelikle sıvı problemi oldukça önemli bir problemdir. Elimizi yıkadıktan sonra bile telefonun ekranı ile temas ettirmek telefonun dokunmatiğini bozabilmektedir. Telefonlardaki manyetik alana zarar vereceğinden dolayı telefonun kesinlikle su ile temas etmekten kaçınması gerekmektedir. su geçirmeyen telefonlar bile aslında suya girdiği andan itibaren manyetik alan olarak bozulmaya başlayacaktır. Bu açıdan su geçirmeyen telefon olsa bile sudan uzak tutmak gereklidir. Bu telefonunuzun ömrünü kısaltacaktır. Böylelikle daha sık tamire yollanacak veya daha çok değiştirme ihtiyacı doğacaktır.

Bunun haricinde olan bozulma dokunmatik ekranın artık içten ısınmasıyla görülür. aslında bu üçüncü madde ile de ilgilidir. Ne kadar fazla uygulama varsa telefonun ekranı o kadar fazla ısınacaktır. Bu yüzden de mutlaka fazla olan uygulamaların silinmesi ve telefonun temizlenmesi gerekmektedir. İçeriğinde bulunan fazla olan fotoğraf videoların ayıklanması gerekir. Dokunmatiği bozuk olan telefon nasıl onarılır sorusuna baktığımızda kesinlikle bir uzmana götürülmesi gerektiği söylenebilir.

dokunmatiği bozuk olan telefon nasıl onarılır
dokunmatiği bozuk olan telefon nasıl onarılır

Dokunmatik Ekran Sorunu

Genellikle telefonlarda görülen dokunmatik ekran sorunu birçok kişi için dayanılmaz bir hal almış durumda. Her aldığım telefonun dokunmatik ekranı bozuluyor şeklinde gelen pek çok şikâyet görülmekte aslında dokunmatik ekran sorunu yaşamalarının nedeni olarak gösterebileceğimiz sebepler arasında kullanış tarzında sıkıntı olduğu görülmektedir. İnsanların genel olarak davranışları arasında bulunan ıslak elle telefon tutma gibi davranışlardan kanyaklı olarak pek çok neden görülebilmektedir. Bu davranışlar nedeni ile dokunmatik ekran sorunu yaşanmaktadır.

Peki, dokunmatiği bozuk olan telefon nasıl onarılır sorusuna bakalım. Bu tip durumlarda mutlaka bir uzman görmesine ihtiyaç vardır. Uzmanlar telefonun neden bozulduğunu tespit ederek eğer içeriğinde farklı bir durum var ise onu da iyileştirmeyi odaklamaktadır. Sonucunda tespit edilen durumlara göre yapılan çalışmalar sonucunda dokunmatik ekran tamir edilir ve yapılmaması gereken davranışlar müşteriye bildirilir. Bu şekilde kullanılan telefonun ömrü de daha uzun olacaktır.

Dokunmatik Ekran Bazen Çalışmıyor

Genel olarak bazı telefonlarda meydana gelen dokunmatik ekran bazen çalışmıyor durumuna bakıldığında aslında ekran ve dokunmatik arasında bulunan bağlantıda bir sorun olduğu söylenebilir. bu açıdan da mutlaka bir telefoncuya ya da telefonu servisine vermek gerekmektedir. Dokunmatiği bozuk olan telefon nasıl onarılır sorusuna bakıldığında ise kendi içeri, sinde mutlaka bir servise gitmesi gerektiği söylenebilir. Eğer yarı çalışmıyor ise iç tarafta bir temassızlık meydana gelmiştir. Bu açıdan da çalışmama durumu söz konusudur. Bunun yanında eğer kesinlikle çalışmıyorsa dokunmatik kartı bozulmuş durumda olabilir diyebiliriz.

dokunmatiği bozuk olan telefon nasıl onarılır
dokunmatiği bozuk olan telefon nasıl onarılır

Telefon Yere Düştü Dokunmatik Çalışmıyor

Birçok kişinin problemi arasında bulunan telefon yere düştü dokunmatik çalışmıyor sorununa bakalım. Öncelikle telefon yere düştüğü zaman ön cam ve arka cam arasında kalan dokunmatik alan hasar görmüş olabilir. Bu hasar sonucunda mutlaka telefoncuya telefonun götürülmesi ve o alanın yapılması gerekmektedir. Normal şartlarda oluşan dokunmatik bozulmalarında temassızlık görülse de düşme sonucunda oluşan hasarlarda genellikle dokunmatiğin iç kısmındaki hasardan kaynaklanan olaylar görülmektedir. Genel olarak bunun için dokunmatik alan ve ekran değişimi yapılır. Bu değişim sonucunda telefonunuzun eskisi gibi çalışması sağlanmaya çalışılır. Pek çok telefoncu bu işlemi rahatlıkla yapabilir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Open chat
Bize WhatsApp'ten ulaşın!