iPhone Şarj Çabuk Bitiyor Ne Yapmalıyım?

iPhone Şarj Çabuk Bitiyor Ne Yapmalıyım?

iPhone şarj çabuk bitiyor ne yapmalıyım? Tarzında sorular maalesef yapılan güncellemeler ile beraber bu tür sorunları da yanında getiriyor. Her ne kadar bireyler gelişim gösteren yeni sürüm telefonları heyecanla kullanmak isteseler dahi bu tür problemlerden genel olarak şikâyetçilerdir. Sizlerde yakın zamanda en güncel iPhone yazılımını yüklediyseniz eğer büyük ihtimaller cihazınızın şarjının çabuk bitmesinden şikâyetçisinizdir. Ya da pil değişiminin süresini merak ediyorsunuzdur. Bu tür sorunlarla karşı karşıya kaldığınız zaman taşınabilir şarj cihazı ve şarj aleti tarzında aramalar yapmadan önce şarjın ömrünü arttırmak amacıyla aşağıda verilen ipuçlarını deneyebilirsiniz.

Genel olarak iPhone 7 Plus pil tükenme sorunun önüne geçebilirsiniz. iPhone11 Pro Max , iPhone 11 gibi en yeni iPhone modelleri dahil olmak üzere iPhone’ın varsayılan ayarları sebebiyle sarj tükenme problemi ortaya çıkabilir.Bu kolay ayarlardan birkaçını değiştirmek iPhone şart tükenme sorunun önlenmesine yardımcı olabilir.Kullanmış olduğunuz cihazın modelinden bağımsız olarak hem iPhone hem de iPad şart tükenme problemlerini çözmek bütün kullanıcılar için en önemli öncelikler arasında yer almaktadır.

iPhone Pil Sağlığı 

iPhone şarj çabuk bitiyor ne yapmalıyım?  Diyor iseniz telefonunuzun pil sağlığına dikkat etmeniz gerekmektedir. iPhone cihazları diğer telefonlarda olduğu gibi lityum iyon piller kullanılmaktadır. Başka pillere göre kullanım avantajı ve uzun ömürlü olsa da lityum iyon pillerinin ömrünü uzatabilmek için bazı konulara dikkat etmektedir. Lityum iyon pillerini kullandığınız zaman hem yüksek sıcaklıktan hem de düşük sıcaklıktan koruyoruz. Ortam sıcaklığı lityum iyon pillerinin ömrünü doğrudan etkileyen en önemli faktörler arasında yerini almaktadır.

Aynı zamanda bu piler tamamen dolduğunda ya da boşaldığında aşırı derecede strese giriyor ve performansı da olumsuz olarak etkileniyor. Yani iPhone cihazlarınızı şarja takmadan önce tamamıyla pilin bitmesini beklemek doğru bir yöntem değildir. Telefon kapanmadan önce şarj edildiği zaman pil ömrünün kısalmasının önüne geçmiş oluyorsunuz. Aynı şekilde şarj tamamen dolu olduğu zamanlarda bu tür sorunlar yaşanabilmektedir. Bu sebepten ötürü şarja taktığınız telefonunuz % 100 şarj olmadan önce almanız gerekmektedir.

 Pil sağlığını koruduktan sonra yapmanız gereken bazı işlemler bulunmaktadır bunlardan bir kaçını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Düşük güç modunu etkinleştirmek, ekran parlaklığını ayarlamak ve konum servisini kapatmak gibi önemler almak telefonunuzun şarjının hızlı bir biçimde tükenme sorunun önüne geçecektir.

iPhone Şarj Çabuk Bitiyor Ne Yapmalıyım?
iPhone Şarj Çabuk Bitiyor Ne Yapmalıyım?

iPhone şarj Bitme Sorunu Nasıl Çözülür?

iPhone şarj çabuk bitiyor ne yapmalıyım? Tarzında sorular kafanızı kurcalıyor ise öncelikle atmanız gereken ilk adım iPhone’u farklı biçimlerde kullanıp kullanmadığınızı anlamaktan geçiyor. Bu durumlar bazı şarj sorunlarına sebep olabilmektedir. Fakat altta yatan nedenin farklı olduğunu düşünüyorsanız yeni güncelleme problemlerine çözüne yardımcı olabilecek hızlı biten telefon sorunlarını meydandan kaldırabilecek birkaç maddeden bahsedeceğim. Bu ipuçları iPhone 6,5S, 6S,7,8,X,XS,11 pro ve 11 dâhil olmak üzer bütün iPhone modellerinde işe yarayacaktır.

iPhone  iOS 13: Ayarlar kısmında şarjın çabuk bitmemesi için öneriler

iOS 13 ile iPhone ayarlarını şarjını korumak amacıyla önerilerde bulunuluyor. Bu önerileri görebilmek amacıyla;

  • Ayarlar uygulamasını açın
  • Pil ikonuna tıklamak için aşağıya doğru kaydırın
  • Pil sağlığı kısmına dokunun; bu kısımda iPhone size ömrü arttırmak amacıyla değiştirmeniz gereken ayarları önerir.
  • Değişime gereksinim duyulan ayarlara gitmek amacıyla önerilere dokunabilirsiniz. Böylelikle iPhone hızlı şarj tükenme problemlerinin neden kaynaklanmış olduğunu görebilirsiniz.

Eğer pil sağlığı önerileri kısmında öneri görmüyor iseniz iPhone ayarlar yardımı ile veri tasarrufu özelliği sunacak bir öneriye sahip değildir demektedir. Bu tür durumlarda iPhone batarya problemi başka nedenlerden kaynaklanıyor olabilmektedir. Fakat biz farklı sebeplere bakmadan önce sizlere değişik öneriler sunmak istiyoruz.

iPhone Şarj Çabuk Bitiyor Ne Yapmalıyım?
iPhone Şarj Çabuk Bitiyor Ne Yapmalıyım?

Şarj Sorununu Önlemek İçin İpuçları

iPhone şarj çabuk bitiyor ne yapmalıyım? Diyorsanız eğer yapmanız gereken ilk adım cihazınızı yeniden başlatmaktır. Bu tür yöntemler arıza gidermenin birinci adımları arasında yer almaktadır. Eğer şimdiye kadar cihazınızda herhangi bir problemle karşılaşmadıysanız. Yeniden başlatma yöntemi neredeyse her zaman işe yaramaktadır.

Başka bir yöntem ise cihazınızın parlaklığını kısmaktadır. iPhone ekran parlaklığını son seviyede kullanmak pilin hızlı bir biçimde tükenmesine yol açmaktadır. Parlaklık çubuğunu kaydırarak ekranı rahatça okuyabileceğiniz şekilde istediğiniz gibi ayarlamalar yapmakta fayda vardır.

Listenizde bulunan bütün uygulamaları güncelleyebilirsiniz. iPhone cihazının İOS beta versiyonları mevcuttur. Bu versiyonlar sayesinde uygulamalar en iyi ve en yeni işletim sistemi için optimize edilebilmektedirler. iPhone uygulamaları otomatik bir biçimde güncellemeseniz listenizde bulunan bütün uygulamaları güncellemek şarjın çabuk bitmesine yol açabilir.

Yenilemeyi ve Arka plan uygulamalarını kapatarak da bu tarz sorunların oluşmasının önüne geçebilirsiniz. Bütün uygulamaların sürekli olarak arka planda güncellenmesi ve yenilenmesi telefonunuzun şarjının çabuk bitmesine sebep olabilir.

iPhone’u Ters koymak şarj tükenme sorunun önlenmesi için kullanılan yöntemler arasında yerini almaktadır. iPhone ekranı yukarı baktığı zamanlar bildirim geldiği zamanlarda ekranınız aydınlanmaktadır. Çok fazla bildirim aldığınızı düşünüyorsanız bu tür etkenler pil tükenme sorunun nedenleri arasında olabilir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Open chat
Bize WhatsApp'ten ulaşın!