SD kart yazma koruması kaldırma konusundanbahsetmeden önce SD kart nedir onu açıklayalım. SD Kart, Secure Digital Memory Card anlamına gelmektedir. Kısaca SD Kart olarak bilinir. Türkçesi ise Güvenli Sayısal Hafıza Kart demektir. SD Kart, dijital cihazlardaki ek veri depolama biriminin adıdır. SD Kart destekli cihazları SD Kart kullanarak veri depolama kapasitelerini arttırabilir ve bunun sayesinde daha fazla veri kaydedebiliriz. Cihazlarda SD Kart dışında dahili veri kaydetme kapasitesini arttırmak mümkün değildir. SD Kart ile depolama kapasitesini arttırıp hem daha fazla veri saklayabilir hem de gerektiğinde bu verileri kullanabilirsiniz.
SD Kartlar dijital PDA’larda, MP3 çalarlarda, dijital video kameralarda ve dijital fotoÄŸraf makinelerinde kullanılabilir. SD Kartı kullanılabilir hale getirmek için ayarlar bölümünden cihaz kısmına girmeniz gerekmektedir. SD Kart’ın içine taşımak istediÄŸiniz uygulamayı veya dosyayı(fotoÄŸraf/video) seçin ve Depolama kısmına basın. Sonrasında kullanılan depolama alanını deÄŸiÅŸtir kısmına bastığınızda önünüze gelen bölümden SD Kartınızı seçin. Artık SD Kart’ınız kullanılabilir bir ÅŸekilde aktifleÅŸti. SD Kart’a istediÄŸiniz dosyayı taşıyabilirsiniz ve artık bu dosya SD Kart’ın içinde depolanabilir.
SD Kart Yazma Koruması Nedir?
SD Kart Yazma Koruması(Write Protection), bir yazılım veya donanımın içerisinde sahip olduğu verileri korumak başkasının o verilere erişmesine engel olmak için bir koruma mekanizmasıdır. SD kart yazma koruması kaldırma bu mekanizmayı devre dışı bırakmak demektir. Write Protection, sadece erişim değil korunan verinin üzerine yeni bir veri eklenmesini de engeller. Yazma korumasına sahip olan bir disk, hafıza kartı, flash bellek veya yazılım içerisindeki sahip olduğu bilgileri koruduğu için bu depolama aygıtları üzerindeki dosyalar silinemez ve içeriği değiştirilemez hale gelir. Fakat farklı cihazlara veya bilgisayarlara kopyalanabilmesi mümkün durumdadır. Yazma korumasına sahip olan disklerdeki bilgileri ve verileri okuyabilirsiniz ama bu verilerin üzerine yeni herhangi bir bilgi veya veri ekleyemezsiniz.
 Yazma koruması sisteminin geliÅŸtirilmesinin en önemli amaçlarından birisi istenmeyen bir ÅŸekilde meydana gelebilecek olası veri kayıplarının tamamen önüne geçmeye çalışmaktır. Örnek verecek olursak bir hafıza kartı var ve bu hafıza kartının içerisinde özel sayılabilecek fotoÄŸraflar ve bir çok dosyalarınız bulunmakta. Bu hafıza kartına yazma koruması eklersek, SD Kart içindeki verilerin baÅŸka biri tarafından veya sizin tarafınızdan herhangi bir ÅŸekilde eriÅŸmesini ve silinmesini engelleyebilirsiniz. Yazma koruması uzun zamandır olan bir sistemdir. İlk defa Floppy marka disklerde kullanıldığı görülmüştür. SD kart yazma koruması kaldırma iÅŸlemi yapıldığı takdirde veri kaybı yaÅŸanacaktır. Veri kaybının önüne geçmek için geliÅŸtirilmiÅŸ ve 3.25″ boyutundaki disklere adeta bir koruma pini ÅŸeklinde eklenmiÅŸtir. Fiziksel olarak tırnaÄŸa benzetebileceÄŸiniz bu pin açık konuma getirildiÄŸi sürece disk yazma koruma sistemini aktif hale getiriyor ve kullanıcılar disk üzerinde yer alan verileri pini girmedikleri takdirde hiçbir ÅŸekilde silemiyordu. Bu sistem ilerleyen zamanlarda hafıza kartları (SD Kart) ve USB Flash bellekler üzerinde de kullanılmaya baÅŸlandı.
SD kart yazma koruması kaldırma
SD Kart Yazma Koruması Nasıl Kaldırılır?
SD kart yazma koruması kaldırma nasıl oluyor diye merak ediyor olabilirsiniz. Öncelikle yazma korumasına sahip olan Hafıza kartlarının (SD Kart) ve Flash belleklerinin büyük bir kısmı fiziksel tırnak kullanılır. Tırnağı açık konuma getirdiÄŸinizde disk yazma koruma sistemini aktif hale getirir ve sahip olduÄŸu verilerin düzenlenmesini neredeyse imkansız hale getirir. Elinizdeki diskin böyle bir sisteme sahip olup olmadığını iyice inceleyin. EÄŸer diskin üzerinde anlattığımız gibi bir tırnak görülemiyorsa hafıza kartı veya flash belleÄŸinizin markası üzerinden araÅŸtırma yaparak herhangi bir pinin yer alıp almadığını öğrenebilirsiniz. Disk üzerinde fiziksel bir pin yoksa veya yazma koruması hatasını Windows içerisinden aldıysanız dosya izinlerinizi kontrol etmeniz gerekecektir. İçerisine dosya atmak istediÄŸiniz veya içinden dosya silmek istediÄŸiniz herhangi bir bellek de “Disk yazmaya karşı korumalı.” mesajını alıyorsanız ilk yapmanız gereken ÅŸey SD kart yazma koruması kaldırma için USB WriterProtector programından faydalanabilirsiniz. USB WriterProtector: USB ve hafıza kartlarınızın üzerindeki yazma korumasını kolay bir ÅŸekilde kaldırmanıza yardımcı olan kullanışlı, düşük boyutlu ve ücretsiz bir programdır.
SD Kart Kapasiteleri Ne Demek?
SD Kartlar yapı olarak basit ve ince parçalar olduÄŸu için satın alırken dikkat etmenizde yarar var. Aynı zamanda maksimum okuma hızı, kart cinsi, UHS hız sınıflandırması ve kapasitesi hakkında bilgi sahibi olmanız sizin avantajınıza olacaktır. Öncelikli olarak bilmeniz gereken ÅŸey SD kartların kapasiteleridir. SD kart üstündeki deÄŸerler veri depolama alanından farksızdır ve öyle düşünülmelidir. SD kart kapasite kısaltmaları ve anlamları ise ÅŸu ÅŸekilde gösterilir: SD sınıf kartlar en fazla 4 GB, SDHC sınıf kartlar 2 GB – 32 GB, SDXC sınıf kartlar ise 32 GB – 2 TB depolama alanına sahiplerdir. Burada bahsedilen kısaltmalar sadece kapasite anlamında bilgi vermektedir. Her geçen gün teknoloji geliÅŸtiÄŸi için hafıza kartlarının depolama alanları ve veri miktarları da artmaktadır. Åžimdilik SDXC sınıf SD kartlar en yüksek kapasiteye sahip kartlardır.
Birçok adroid telefon kullanan kişinin Android telefonumdan ses gelmiyor şeklinde bir sorunla karşılaşabildiği görülmektedir. Akıllı telefonların kull...
Sony playstation 5 tamiri, söz konusu olduÄŸu zaman arkadaÅŸlarınızla oyun oynamak amacıyla uykunuzu feda ettiÄŸiniz ve eÄŸlenceyi dibine kadar yaÅŸadığınÄ...