Sony PSP el konsolları, uzun süredir üretilmese de hala severek kullanan bir kitleye sahip. Ama Sony’nin bu desteÄŸini çekmesi gerek disk bulma sorunları gerekse PS Network konsolunun birkaç yıldır çevrimdışı olması ile sıkıntılı bir hal almaya baÅŸladı. Psp oyun yükleme için tek yol ise bilgisayar üzerinden oyun yüklemek. Öncelikle PSP’nizi bir USB kablo ile bilgisayarınıza baÄŸlamanız gerekmektedir. Ardından konsolunuzda “Yapılandırma” seçeneÄŸine bastıktan sonra “USB baÄŸlantısı” seçin. Adaptör seçeneÄŸini kullanıyorsanız bu adımı atlamanız gerekmektedir. Bilgisayar PSP’yi tanımalı ve bunun için gerekli tüm sürücüleri indirmelidir.
PSP hafıza kartının dizinin açmak için, “Gezgin” : açık bölüm “Bilgisayar” ve baÄŸlı cihazı blokta bulun “Çıkarılabilir medyaya sahip cihazlar” ayrıca Windows 10’da masaüstüne “Bilgisayarım” kısayolu da ekleyebilirsiniz. Genellikle uygun programlarla açılabilen RAR, ZIP, 7Z arÅŸivlerinde dağıtılırlar. Ancak, bazı arÅŸivciler ISO’ları ayrı bir arÅŸiv olarak ele alır. Bu nedenle dosya uzantılarına dikkat etmelisiniz. PSX oyunlarının sıkıştırılmalıdır. Oyunların bulunduÄŸu dizine gidin, ardından orada PSX oyunuyla birlikte gerekli ISO dosyasını veya klasörünü bulun, gerekli olanı seçin ve uygun ÅŸekilde kopyalayın. PSP hafıza kartının dizinine geri döndükten sonra son dizin, yüklediÄŸiniz oyunun türüne baÄŸlı olarak deÄŸiÅŸir. Oyun görüntüleri dizine taşınmalıdır ISO, PSX ve Homebrew oyunları dizine kurulmalıdır. Oyun, PSP dizininde bulunur. Tüm dosyalar kopyalandıktan sonra donanımı güvenle kaldırın ve iÅŸlem tamam. Psp oyun yükleme iÅŸlemi bitmiÅŸ oluyor ve oyun oynanmaya hazır hale geliyor.
Psp Nedir?
Psp oyun yükleme hakkında bilgi verdikten sonra ne demekmiÅŸ inceleyelim. Psp, PlayStation Portable olarak da bilinir. Sony’nin 12 Aralık 2004’de üretip piyasaya sunduÄŸu taşınabilir bir oyun konsoludur. GeliÅŸtirilmeye açık olmasıyla Homebrew adı verilen ev yapımı yazılımların çalıştırılmasına üretici firma Sony tarafından desteklenmemiÅŸtir. Buna raÄŸmen bir çok oyuncu sayesinde PSP’de Super Mario Bros. gibi oyunların oynanabilmesi için yazılımcılar sayesinde oynanabilir hale geldi. Yeni sürümü olan PlayStation Vita kadar baÅŸarılı olamamıştır. Bu baÅŸarısızlıktan sebep Sony el konsolu yatırımlarını bitirmesine neden olmuÅŸtur. Konsola bu yazılımların oyun versiyonları “Minis” ismi ile piyasaya oyunculara sunulmuÅŸtur.
Bu konsollarla sadece oyun da deÄŸil müzik dinleme, film izleme gibi bir çok aktiviteyi yapabilmeyi saÄŸlıyor. Bunların yanı sıra yazılım yükseltilmesi ile internete baÄŸlanabilmeyi de bizlere sunuyor. Müzik dinlemek için dinlemek istediÄŸiniz ÅŸarkıları PSP’nin hafıza kartlarına yüklemeniz gerekmektedir. YüklenmiÅŸ filmler ise UMD adı verilen diskler sayesinde izlenebilir bir hale gelmektedir. PSP, PlayStation 3 arayüzünü kullanmaktadır. PSP yani el konsolu online desteÄŸini 2021 yılında Sony tarafından kaybetmiÅŸtir. PSP desteÄŸini kaybettikten sonra bağımsız yazılımcılar ve geliÅŸtiriciler sayesinde PSP oyunlarını oynamayı mümkün kılan bir emülasyon yazılımı geliÅŸtirmiÅŸlerdir.
Psp oyun yükleme
Psp Modelleri Nelerdir?
Bir çok teknolojik alet gibi PSP oyun konsolları da ilerleyen teknolojiden nasibini almıştır. Her modeli farklı özelliklerdedir. İkinci üretilen model, PSP-2000’dir. Bu modelle, PSP-1000’de 32 MB olan bellek miktarı 64 MB’ye yükseltilmiÅŸtir. Bu da psp oyun yükleme süreleri ve internet tarayıcısı performansını arttırmaktadır. PSP-2000’den itibaren TV tuner özelliÄŸi ve TV çıkışı eklenmiÅŸtir. Ancak kızılötesi özelliÄŸi kaldırmışlardır. PSP-2000’den yılından itibaren bataryası gücü azaltılmış ancak güç tüketimi de düştüğü için bataryanın çalışma zamanlarında bir deÄŸiÅŸiklik olmamıştır. PSP-2000’den sonra, PSP-3000 model serisinin altında yeni bir PSP modeli daha çıkarılmıştır. Bu modelde, PSP-2000 ve öncesinden farklı olarak, daha iyi renk-kontrast oranını saÄŸlayabilen ve daha hızlı tepki verebilen LCD ekranlar kullanılmış olup dahili mikrofonlarla da desteklenmiÅŸtir. Bunun yanında TV çıkışı geliÅŸtirilip konsol üzerinde tasarım farklılıkları da yapılmıştır. PSP-3000’den sonra piyasaya sürülen model ise PSP Go modelidir. Ayrıca PSP Go kayar kapaklıdır. PSP-3000’den farklı olarak tuÅŸların konumları deÄŸiÅŸtirilmiÅŸ ve ekran boyutu ciddi oranda küçültülmüştür. Bluetooth özelliÄŸi eklenilmiÅŸ olup UMD desteÄŸi kaldırılmıştır ancak 16 GB’lik bir dahili belleÄŸi bulunmaktadır.
Psp oyun yükleme harici oyunlar PlayStation Network üzerinden satın alınıp bu dahili bellekte depolanmaktadır. Ayrıca bellek miktarı maksimum 32 GB’ye kadar yükseltilebilmektedir. Memory Stick Pro Duo yerine Memory Stick Micro desteklenmektedir. USB baÄŸlantısı yerine USB’yi de içeren çok amaçlı bir baÄŸlantıya sahiptir. Sahip olduÄŸu batarya, önceki modellerin aksine kullanıcı tarafından deÄŸiÅŸtirilebilen bir türde yapılmamıştır. PSP-E1000 serisi Sony’nin 17 AÄŸustos 2011’de Gamescom fuarında açıkladığı, yeni taşınabilir oyun konsollarından biridir. PSP-E1000, PSP-3000 serisinden farklı olarak dahili mikrofona ve Wi-Fi desteÄŸi bulundurmamaktadır. Konsol, Avrupa’da kesin olarak piyasaya sürülmüş olsa da Kuzey Amerika’da Sony, PSP-E1000’in piyasaya çıkmasının ardından PSP-3000 serisinin üretimlerini durdurmuÅŸtur. PlayStation Vita, Sony firmasının PSP konsolundan sonra ilk olarak 17 Aralık 2011 tarihinde Japonya ve bazı Asya ülkelerinde çıkarmış olduÄŸu taşınabilir, çok amaçlı oyun konsoludur. Vita: 3G, Wi-Fi, Bluetooth, ön dokunmatik, arka dokunmatik, altı eksen, çift analog, ön kamera ve arka kamera gibi bir çok özelliÄŸe sahip olup dahili belleÄŸi bulunmamaktadır. Harici bellek 4 GB, 8 GB, 16 GB ve 32 GB ÅŸeklinde ilerleyen hafıza kartları ile arttırılabilir. Vita, sistem özelliÄŸi ve performans bakımından diÄŸer PSP serisinden performans olarak daha etkilidir.
Birçok adroid telefon kullanan kişinin Android telefonumdan ses gelmiyor şeklinde bir sorunla karşılaşabildiği görülmektedir. Akıllı telefonların kull...
Sony playstation 5 tamiri, söz konusu olduÄŸu zaman arkadaÅŸlarınızla oyun oynamak amacıyla uykunuzu feda ettiÄŸiniz ve eÄŸlenceyi dibine kadar yaÅŸadığınÄ...