playstation 4 PS4 kırma çip takma

Playstation 4 PS4 Kırma Çip Takma

Video oyun konsolu serilerinden olan playstation 4 PS4 kırma çip takma işlemi gerçekleştirildi. Herhangi bir açık kapı bulunmayan kırık oyun oynama olasılığı takılan çiplerle açıldı. Modchiplerle birlikte playstation için de istenilen oyunları oynamak mümkün.

Playstation hem offline hem de online olarak kullanıcıya birçok kategoride sayısız oyun oynama şansı sunan konsollardır. Her yaştan kullanıcıya hitap eden bu konsollar, görünümleri ve tasarımları ile de kendilerine hayran bırakmaktadır.

Playstation kendini güncelleyen ve sürekli olarak yenilikler getiren tasarımlardan biridir. Bu da kullanıcılar tarafından onu en çok tercih edilen konsol yapan etkenlerden birisidir. Şimdiye kadar birçok model çıkaran playstation, muadillerine oranla kalitesiyle de öne çıkan işler yapmaktadır.

Genellikle yüksek fiyatları ile bilinen bu konsolların oyunları da yüksek fiyatlı olmaktadır. Bu da playstation kullanıcılarını uygun fiyatlı oyun olanaklarına itmektedir. Farklı arayışlar içine giren kullanıcılar oyun paylaşımına olanak sağlayan playstation açığını buldular.

Playstation 4 PS4 kırma çip takma işlemi, kullanıcılara donanımsal değişiklikler ile playstation PS4’e oyun yükleyip oynama imkanı tanıyor. Anakart üzerinden sağlanan değişim ile oyunlar kopyalanabiliyor, paylaşılabiliyor ve farklı oyun yüklemeleri yapılabiliyor. Playstation kullanıcılarının yakında ilgilendiği bu konu oldukça dikkat çekip araştırılmaktadır.

PS4 Kırma Çip Nedir?

Playstation 4 PS4 kırma çip takma, playstation donanım elemanlarına minik bir elektronik devre monte ederek çalıştırma işlemini kapsamaktadır. Bu devrenin temel amacı playstationa kaydedilmiş oyunları kopyalayıp diğer playstationlara aktarma olarak tanımlanmıştır. Bu sayede tek bir playstationda bulunan oyun her PS4 için oyun ücreti ödemeden yüklenmektedir. Bu işlem USB bağlantısı sayesinde yapılabilmektedir. Bunun dışında yükleme ve online oynama da yapılabilmektedir.

Playstation donanımına eklenen bu parçaya MTX key adı verilmektedir. Bu parça PS4 anakartına lehimlenerek monte edilmektedir. Yani bu parçayı kullanmak, PS4’e ekletmek isteyen kullanıcılar PS4’lerin açılıp donanımlarıyla oynanmasına razı olmalılardır.

MTX key yani PS4’ü kırmayı sağlayan çipin çalışma prensibi oyunların sınırsız sayıda paylaşılmasını ve bu sayıda bir kısıtlama olmamasını sağlama mantığına dayanır. Normal PS4 konsollarında bir oyun sadece bir konsolda oynanabiliyor. Fakat playstation 4 PS4 kırma çip takma MTX key ile bir playstationdaki oyun rahatlıkla diğer bir playstation ile paylaşılıp o playstationda oynanabilmektedir. Ayrıca bu sayı istenilen PS4 sayısı kadar tekrarlanabilmektedir.

Bu paylaşım işlemi UBS bağlantısı ile veya harici disk yardımı ile yapılmaktadır. Bu da legal olmayan oyun satışı piyasasını oluşturan bir yapıya yol açmaktadır. Tek bir playstationa birçok oyun yükleyen kişi uygun meblağlar karşılığında oyunları modchip, takma çip ile paylaşmaktadır.

playstation 4 PS4 kırma çip takma
playstation 4 PS4 kırma çip takma

MTX Key Nasıl Takılır?

PS4 kırma işlemi yazılımsal olarak değil donanımsal olarak yapıldığından Playstation 4 PS4 kırma çip takma işlemi de playstation donanımlarına fiziksel olarak takılmalıdır. MTX key olarak bilinen küçük çip playstation anakartına lehimlenerek kırma işlemine hazır duruma getirilmektedir.

MTX key her kullanıcının kendi başına takabileceği bir parça değildir. Direkt anakart ile bağlantı kurulduğundan ve lehimle yapıldığından yanlış bir işlemde playstationun bozulma ihtimali çok yüksektir. Bunun için bilgili ve bu işlerden anlayan birisinin yapması daha güvenilirdir.

Anakart üzerindeki MXIC çipset alanına takılan MTX keyin çalışması için sistemi öncelikle son versiyon olarak güncellemek gerekmektedir. Daha sonra MTX kablolarının lehimlenmesi gerekmektedir. Donanımsal işlem tamamlandıktan sonra wi-fi bağlantısı kapatılıp ethernet kablosu yardımı ile sistem ayarları kurulmalıdır.

Hesap menüsü üzerinden PS4te paylaşımlı hesaba giriş yapılmalıdır. Yayın sertifikası diyaloğu hemen onaylanmadan önce ethernet kablo bağlantısı kesilmeli ve MTX key üzerinde bulunan A seçeneğine basılmalıdır. DNS hatası alındıktan sonra bu sefer B seçeneğine basılmalıdır. Yayın sertifikası da onaylandıktan sonra hesaba giriş yapılabilir. Usb bağlantısı da yapıldıktan sonra playstation 4 PS4 kırma çip takma işlemi tamamlanmış olacaktır ve harici disk üzerindeki oyunlar açılabilecektir.

Açılan oyunlar sınırsız sayıda diğer PS4’ler ile paylaşılabilir. Çevrimiçi veya çevrimdışı olarak oynanabilmektedir. Fakat bunun yanında hem playstation açılmış olur hem de halihazırda yapılmış olan aygıtın donanım ve işlevleri değiştirilerek illegal bir şekilde kullanılmış olunur. Bu da önerilmeyen bir işlemdir ve yasal değildir.

Playstation 4 PS4 Kırma Çip Takma Riskli Mi?

Playstation 4 PS4 kırma çip takma işleminin hem kullanıcılar hem de bu işlem üzerinden para kazananlar için riskleri bulunmaktadır. Öncelikle yasal bir işlem olmadığından yaptırımları olabilmektedir. Ayrıca PS4 MTX key takmak için açıldığından garanti kapsamından çıkmaktadır. Ayrıca kırma çip takıldığı ve bu şekilde oynandığı anlaşılır ise kullanıcıların banlanma riskleri de bulunmaktadır.

Çipi taktıktan sonra anakartın bozulup bozulmayacağı ya da çipin çalışıp çalışmayacağı hakkında kesin bir şey söylenememektedir. Bunun yanı sıra üretici firma güncelleme getirdiğinde kırma çipin geçerliliği kalmayacaktır. Bu sebeple playstation 4 PS4 kırma çip takma işleminin kullanıcılar için sürekliliğini koruyabileceği kesin değildir. Her an devre dışı bırakılma, banlanma ve çipin işe yaramaması gibi riskler ortaya çıkabilmektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Open chat
Bize WhatsApp'ten ulaşın!