Android telefonumdan ses gelmiyor

Android Telefonumdan Ses Gelmiyor

Birçok adroid telefon kullanan kişinin Android telefonumdan ses gelmiyor şeklinde bir sorunla karşılaşabildiği görülmektedir. Akıllı telefonların kullanım süresi, tüm elektronik cihazlarda olduğu gibi kısıtlı olmaktadır. Belirli bir süre geçtikten sonra can sıkan bazı arızalar oluşabilmektedir. Bu arızaların çoğu onarılabilen arızalar olurken, kısmen de olma geri dönüşü olmayan tamir edilemeyen büyük sorunlarda çıkabilir. En yaygın olan arıza da android telefonumdan ses gelmiyor şikayetidir.

Android Telefonumdan Ses Gelmiyor Sorunu

Yazılımdan kaynaklı bir sorun varsa birkaç adım ile kolaylıkla çözülebilmektedir. Fakat hoparlörde meydana gelen mekanik bir sorun olduğu düşünülüyor ise hiç vakit kaybetmeden teknik servis üzerinden yardım almanız gerekir.

Telefonunuzun rahatsız etmeyin modu aktif halde mi diye kontrol etmeniz gerekir. Eğer bu mod aktif halde ise aramalar ve bildirimler sessize alınır, bildirim başlıkları da görüntülenmez. Durum çubuğunda bir ay simgesi görüyor iseniz telefonunuz muhtemelen rahatsız etmeyin modundadır. Eğer ki telefonunuzdan ses gelmiyorsa bu sorunun sebebi rahatsız etmeyin modu olabilir.

Ne yazık ki telefonlarımız ilk kullanmaya başladığımız performansı zamanla kaybeder. Cihaz kullanıldıkça hoparlör ve mikrofon gibi önemli parçalarının göstermiş oldukları performanslar zamanla azalır. Android telefonların kullanıldıkça mikrofon ve hoparlörleri genellikle toz, kir gibi küçük parçalar ile tıkanarak cızırtılı şekilde ses gelmesine veya hiç ses vermemesine sebep olur.

Android Telefonumdan Ses Gelmiyor soundda 1280x720 1

Android Telefonlarda Ses Sorunu Nasıl Çözülür?

Android telefonumdan ses gelmiyor diyen tüm kullanıcıların izlemesi gereken bazı adımlar vardır.

  1. Hoparlörü Kontrol Edin: Görüşme esnasında karşı tarafın sesini alamıyorsanız hoparlörünüzü kontrol etmelisiniz. Hoparlör ikonu yeşil ise etkinleştirilmiş demektir. Değilse, etkin hale getirmek için hoparlör ikonuna basmanız gerekir.
  2. Genel Arama Sesini Kontrol Edin: Telefonunuzun hoparlörü açık olsa bile, ses seviyesi çok düşük olabilir. Telefonunuzda ses açma kısmını kontrol edin. Ses seviyesini yükselterek ses sorunu olmadığını görebilirsiniz. Karşı tarafın sesini duyana kadar arama sesini açmalısınız.
  3. Uygulama Ses Ayarlarını Kontrol Edin: Facebook, Instagram gibi bazı uygulamalar ana cihaz sesinden bağımsız bir şekilde uygulamayı sessize al seçeneği ile uygulamaların sesini kapatma seçeneği sunar. Eğer ki bu tip uygulamalardan ses gelmiyor ise uygulama ses ayarlarını kontrol etmelisiniz. Bu uygulamaların seslerini kapatmış veya kısmış olabilirsiniz. Bu yüzden telefon medya sesi çıkmıyor olabilir.
  4. Telefonunuzun Medya Sesini Kontrol Edin: Android telefonumdan ses gelmiyor sorununuz hala devam ediyorsa medya sesini kontrol etmelisiniz.
  5. Ayarlar bölümüne girin.
  6. Ses ve titreşimler bölümüne tıklayın.
  7. Ses bölümüne tıklayın.
  8. Ses düzeyini arttırmak için Medya sürgüsünü sağa doğru hareket ettirin.
  9. Rahatsız Etme Modunu Kontrol Edin: Android cihazınızdan ses gelmiyor oluşu rahatsız etmeyin modunun etkin oluşundan kaynaklı olabilir. Bu özelliği devre dışı bırakarak ses sorununu çözebilirsiniz. Bunun için ise cihazınızın Ayarlar bölümüne girerek Rahatsız Etme seçeneğini kapatabilirsiniz.
  10. Cihazınıza Kulaklığın Bağlı Olmadığını Kontrol Edin: Android cihazların çoğunluğu, cihaz kulaklığa bağlıyken dış sesi otomatik olarak kapatır. Bu sebeple cihazınızdan ses gelmiyor olması muhtemeldir.
  11. Android Cihazınızı Yeniden Başlatın: Cihazınızda herhangi bir yazılım sorunundan kaynaklı ses gelmesi engellenebilir. Bu sorunu çözmek için cihazınızı yeniden başlatmak işe yarayabilir.
  12. Cihazınızı Kılıfından Çıkartın: Bazen cihazınız kılıftan dolayı ses sorunu yaşamanıza neden olabilir. Bu sorunu çözmek için kılıfınızı çıkartı tekrar cihazınızı test etmeniz gerekir.
  13. Cihazınızın Bataryasını Çıkartıp Tekrar Takın: Her telefonun bataryası çıkmayabiliyor, eğer sizin telefonunuzun bataryası çıkabiliyorsa bataryayı çıkartıp tekrar takarak ses sorununu çözebilirsiniz.
  14. Android Cihazınızın Hoparlörünüzü Temizleyin: Android telefonumdan ses gelmiyor sorununuzun sebebi hoparlörünüzün kirli olmasından kaynaklanıyor olabilir. Bu sebepten dolayı hoparlör kısmının temizliğinin yapılması bu ses sorununu çözmenizi sağlar. Android cihazınızın hoparlörünü temizlemeden önce cihazınızı kapatın ve bataryanınız çıkıyorsa çıkartın. Basınçlı hava spreyi yardımı ile spreyi hoparlör kısmına püskürtün. Bu işlemin hemen ardından tüm kir ve pisliğin çıktığını görebileceksiniz. Android telefonunuzun kasasını açmadan da bu işlemi yapmanız mümkündür. Akıllı telefon donanımına gerektiği kadar hakim değilseniz ya da cihazınız garantisi bitmediyse hoparlörü temizlemenizi tavsiye etmeyiz.
  15. Android Telefonunuzun Tüm Ayarlarını Sıfırlayın: Telefonunuzu tüm ayarlarını sıfırladıktan sonra tamir edilmek üzere verebilirsiniz. Bu işlemi yaptığınız takdirde tamire vermeye ihtiyaç duymadan ses sorununu ortadan kaldırmanız mümkün olabilir. Telefonunuzu varsayılan ayarlara döndürme işlemi ile bu sorunu çözebilirsiniz.
  16. Güvenli Moda Geçmeyi Deneyin: Android telefonunuzu güvenli moda alın ve sorunun tekrar olup olmadığını kontrol edin. Eğe sorun çözülmüş ise, sorun üçüncü taraf uygulamalardan kaynaklanıyor demek oluyor.

Yukarıda sıralamış olunan maddeler android telefonumdan ses gelmiyor sonunuzu çözmüyor ise telefonunuzu tamir ettirmeniz gerekmektedir. Sorunun ne olduğunu en yakın telefon tamir noktalarına götürerek onların yardımı doğrultusunda çözebilirsiniz. Telefonunuzu tamire vermeden önce tüm bilgilerinizi yedekleme işlemi yaparak android telefonunuzu fabrika ayarlarına çevirmeniz sizler için daha güvenli olacaktır.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Open chat
Bize WhatsApp'ten ulaşın!